Kan hight tech øke verdien?

Har du allerede pusset opp bad og kjøkken? Da kan et par smarte teknologiske saker drive prisen opp ytterligere.

Tekst: Meḥemmed b. Murā
Foto: Pixabay

Fortsatt er det oppusssing av kjøkken og bad som virker mest prisdrivende, men smart hjemme-teknologi kan være en wow-faktor for boligkjøpere, som gjør at man kan legge til litt ekstra på salgssummen.

Mer enn bad og kjøkken

Mens noen tekniske oppgraderinger i hjemmet kan være interessante for kjøpere, har de som oftes ingen innvirkning på boligverdien. Mesteparten av teknologien du investerer i din bolig er til deg selv og din egen daglige komfort. Hvilke oppgraderinger av smarte hjem øker verdien av hjemmet ditt?

Som kjent kommer man langt med et moderne oppusset kjøkken og et nytt luksuriøst bad, men hva hvis man allerede har utført disse oppgraderingene, og kanskje vil sette prikken over i'en med litt robust og smart teknologi?

Solid og varig

God og varig kvalitet er stikkord for den type teknologi som øker hjemmets verdi. Det kan være elektronisk styrte vinduer og persienner, automatisk garasjeport, eller en sentral klimakontroll med flere termostater og fjernstyrt belysning i hvert rom.

For en potensiell kjøper er hjemmeautomatisering kanskje ikke avgjørende, men det kan likevel være utrolig imponerende og rett og slett kult. Mest inntrykk gjør de faste teknologiske installasjonene, som sikkerhetslåsen som kan registrere ditt fingeravtrykk. Mindre viktig er det at kjøleskapet kan lage isbiter og at du kan spille bingo på nett fra en stilig datamaskin.

Å pusse opp et hjem kan være en skremmende oppgave og er ikke for alle, men hvis markedet er sunt vil også dine smarte teknologiske renoveringer kunne øke eiendommens verdi - og selvfølgelig gjøre det morsommere for både ny og gammel eier å bo i.

Avslutt

6 smarte teknologiske ting

-Automatiserte persienner og gardiner

-Smart belysning

-Klimakontroll med smarte termostater

-Smarte låser

-Smart garasjeportåpner

-Smart sikkerhetssystem

Det er kun hjemme teknologi som er skrudd fast og godt festet til hjemmet som er interessant for kjøperen. Bærbare kameraer og høyttalere vil sjelden imponere eller ha noe utslag på prisen. Derimot vil en genial og stillferdig garasjeport eller et klimaanlegg absolutt kunne gjøre det. Hvordan selge ditt smarte hjem?

Sett bort jobben

Når en huseier bestemmer seg for å foreta en oppussing, er et av hovedspørsmålene om oppgraderingene er mer til glede for huseieren selv, eller om renoveringen er rettet mot å tiltrekke seg fremtidige kjøpere. Hvis huseieren renoverer for seg selv, kan det være at han velger farger, materialer og teknologiske saker som man selv liker å leve med.

Hvis man pusser opp for å selge, er det klokt å velge rimeligere alternativer som gir hjemmet et nøytralt, men oppdatert utseende, og ideelt sett appellerer til et bredt publikum av potensielle kjøpere. Da kan man ende opp med å øke boligens verdi med flere hundre tusen kroner.

Gønne på

Kanskje kan en ny peis eller en ny balkong gjøre susen, for de som allerede har bad, kjøkken, klimaanlegg, elektriske persienner og smart garasjeport.

Hovedsiden

Adm:

Avdelinger

Regnskap
regnskap@motparten.no

Annonser
annonser@motparten.no

Redaksjon
redaksjon@motparten.no

Desken
desken@motparten.no

Ledelse
styret@motparten.no

 

 

Kontakt:

Motparten.no
Elevine Heedes vei 2
4839 Arendal
Mobil: (47) 400 411 40
Ansvarlig redaktør
Jesper Enerstvedt
(47) 400 411 40
jesper@motparten.no